Ny årsbeste på het børs

Foto: Scanpix

Konsernsjefene Idar Kreutzer og Eivind Reiten drar en brennhet børs til ny årsbeste. Hovedindeksen legger på seg nok en prosent til 188, 94 poeng.

11.02.04 17:04

Utsikter til et ekstra høyt utbytte for 2004 trekker Storebrand-aksjen opp drøyt 3 prosent.

Også Hydro bidrar svært godt med en oppgang på 3,33 prosent. Det er den høyeste aksjekursen i selskapet noensinne på kr 466.

Finansanalytikere er positive til Storebrands salg av If til Sampo, og mener salget forsvarer onsdagens oppgang i aksjen.

- Det var en bra pris, og etter min mening forsvarer det omtrent den oppgangen man har sett i Storebrand i dag, sier en analytiker til TDN Finans.

Norsk Hydro noterte seg for den sterkeste oppgangen siden selskapet i juni i fjor annonserte utskillelse av sin landbruksdivisjon. I følge finansnettstedet iMarkedet skal flere investorer ha valgt å vekte seg opp i Norsk Hydro til fordel for Statoil som skuffet noe med sine tall for fjerde kvartal. Dertil kommer også en fersk analyse fra Nordea Securities som verdsetter Hydros oljereserver høyere enn Statoils.

Statoil lå lenge med røde tall, men på ettermiddagen kom imidlertid investorene på andre tanker og sendte til slutt Statoil-aksjen opp 0,3 prosent.

Det var svært god aktivitet i markedet, og spesielt i Norsk Hydro som alene ble omsatt for mer enn 1, 6 milliarder kroner. Totalt ble det omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 5 milliarder kroner.

Aldri har det gått aksjer for et så stort beløp i ordreboken på vår hjemlige børs, det vil si ordrer som gjennomføres automatisk i handelssystemet, melder Oslo Børs.

Onsdag ble det omsatt for hele 4 milliarder kroner gjennom ordreboken, som tilsvarer drøyt 80 prosent av den totale omsetningen. Den forrige rekorden var fra oktober 2003.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.