Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Ny årsrekord på børsen

Sist oppdatert:
Tungvekterne sørget for at Oslo Børs kunne notere seg for nok en årsbeste torsdag. Både Kjell Inge Røkke og John Fredriksen kan trekke på smilebåndet i kveld.

Etter en markert opptur torsdag kan Oslo Børs notere seg for nok en årsbeste. Hovedindeksen endte på 151,98 poeng, opp 1,41 prosent fra onsdagens sluttnotering.

Den tidligere årsrekorden lød på 151,14 poeng, satt mandag denne uka.

Stiger før kvartalstall

Så godt som samtlige tungvektere løftet seg på børsen torsdag. Oppgangen ble ledet av Frontline, Norske skog og Tandberg Television.

Frontline er den store vinneren med en oppgang på hele 7,01 prosent. Norske Skog steg 3,6 prosent, mens Tandberg Television endte opp 3,21 prosent.

Også Aker Kværner og storaksjonær Kjell Inge Røkke kunne notere seg med en fin opptur torsdag, etter at aksjen steg 2,3 prosent til 98,75 kroner.

Førstkommende mandag legger konsernsjef Helge Lund fram fasiten for årets andre kvartal Analytikerkorpset venter seg et underskudd før skatt på over 400 millioner kroner.

- Kjøp

Mesteparten av underskuddet knytter seg til kostnadsoverskridelser på 400 millioner kroner på Philadelphia-bverftet i USA som Aker Kværner meldte om tidligere i sommer. Likevel mener fem av åtte analytikere at Aker Kværner-aksjen er et godt kjøp, ifølge TDN Finans.

En av grunnene er at Helge Lund sakte, men sikkert er i ferd med å få skikk på butikken. I tillegg er det tegn til bedring i de internasjonale konjunkturene, og det er godt nytt for konjunkturutsatte Aker Kværner.

It-opptur

Teknologi er for alvor i støtet ved Oslo Børs og torsdag ble intet unntak. It-indeksen endte opp 2,13 prosent.

Prøv TV 2 Nettavisens nye børssystem ved å følge denne lenken.

Få tapere

Dagens taper ble Ecuanor, som falt ti prosent på beskjedent volum. PGS, Wilh. Wilhelmsen og Kongsberg Gruppen noterte seg også med røde tall.

Totalt ble det omsatt verdipapirer på Oslo Børs for 3,27 milliarder kroner i dag.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!