*Nettavisen* Økonomi.

Ny bankkjempe rammet av krisen

Foto: (Scanpix)

Nå er det Nederlands største som får unngjelde.

20.10.08 00:48

Nederlands største børsnoterte bank, finansgiganten ING, skal være i samtaler med nederlandske myndigheter om å få en kapitalinnsprøytning på flere titalls milliarder kroner, melder Sunday Times.

Det skal være ventet at kjempen, som nylig meldte at de kommer til å få sitt første kvartalstap noensinne, vil annonsere en avtale, der staten skyter inn frisk kapital på opptil ni milliarder euro, i løpet av de neste 24 timene, ifølge Reuters.

INGs toppsjef Michel Tilmant skal ha vært i samtaler med den nederlandske sentralbanken hele lørdagen for å komme fram til en avtale.

Har midler klare
Den nederlandske kringkasteren NOS skal ha rapportert at ING har jobbet med planen over helgen for å få bygd opp sin kapitale posisjon og at detaljer kan komme ut søndag.

De nederlandske myndighetene har satt til side 20 milliarder euro som kan pumpes inn som frisk kapital til landets finansielle institusjoner.

Slaktet på børsen
Fredag meldte kjempen at finanskrisen har gått hardt utover resultatet, noe som skuffet investorene så mye at de sendte aksjekursen til det laveste nivået på 13 år.

- INGs forretningsmodell er sunn og vår kommersielle utførelse er sunn, men det betyr ikke at vi er immune mot det eksterne miljøet, sa ING-sjefen fredag, ifølge Washington Post.

ING meldte at de i årets tredje kvartal forventer et tap på 500 millioner euro, men at de allikevel vil få et resultat på rundt 2,5 milliarder euro for årets ni første måneder. Tapet er imidlertid det første finansgiganten har røket på siden kjempen ble dannet i 1991.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.