Gå til sidens hovedinnhold

Ny børs-rekord for Statoil

Investorene kaster seg over olje-yndlingene på Oslo Børs, og verdien på Statoil har for første gang passert 170 milliarder blanke kroner.

Oslo Børs åpnet tirsdagen i pluss. Hovedindeksen var ved lunsjtider 0,6 prosent opp til knapt 177 poeng.

Et sterkt marked i USA i går gjorde at den positive åpningen var forventet. Eneste skjæret i sjøen er den fortsatt svake dollaren.

Hydro-aksjen ligger og vaker like under en all time high, og er den soleklart mest omsatte aksjen. Kursen ligger så langt på 435 kroner.

Om Hydro ennå ikke har brutt all time high-barrieren, er det et annet oljeselskap som kan vise til nye rekorder. Statoil slår sin egen toppnotering fra i går, og ligger med en kurs på 77,75 kroner. Det er en oppgang på 2 prosent siden i går, og selskapet har nå en børsverdi på over 170 milliarder kroner.

Finanskjempen Goldman Sachs oppjusterte tirsdag sittt anslag for inntjeningen i Statoil og Hydro i år med henholdsvis 7,4 og 8,6 prosent. Høyere oljepris er hovedgrunnen til oppjusteringen.

Farstad Shipping er omsatt for 130 millioner kroner tirsdag, men røde tall som preger aksjen. Etter at selskapets største aksjonærer solgte aksjer for 128 millioner, har kursen falt over fem prosent ved lunsjtider, og Farstad ligger an til å bli en av dagens tapere.

Blant tungvekterne kan Orkla vise til en bra vekst på 2,3 prosent, mens Frontline og DnB Nor faller svakt.

Blant IT-aksjene fortsetter Opticom og Tandberg å stige, og ligger ved 11-tiden tirsdag henholdsvis med en oppgang på halvannen prosent.

En av gårsdagens vinnere, Fast Search & Transfer, har falt betraktelig siden gårsdagen med et minus på to prosent.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot