*Nettavisen* Økonomi.

Ny børsnedtur i dyster oktober

USA-børsene falt onsdag videre. Til nå i oktober har det bare vært én positiv børsdag.

Teknologisektoren tynget USA-børsene onsdag, som i går. Apple leverte tirsdag kveld solid kvartalsoverskudd, men til tross for en tredobling av iPod-salget, var markedet skuffet over salgsveksten, og aksjen har falt 5 prosent onsdag, til tross for at selskapet i dag har lansert en video-iPod.

Sektoren ble ytterligere tynget av at meglerhuset Prudential nedgraderte sin anbefaling på chip-tungvekteren Intel. Konkurrenten AMD falt 13 prosent tross kvartalstall som viste kraftig vekst.

I tillegg til dette, surmuler markedsaktørene over utsikter til høyere rente i USA - og en høy oljepris, som har steget halvannen dollar siden tirsdag morgen.

Andre ting man kan bekymre seg over: Konkursspekulasjoner rundt General Motors, etter konkursbeskyttelse for bildelprodusenten Delphi.

Dessuten har en ny skandale eksplodert på Wall Street. Toppsjefen i meglerhuset Refco er arrestert, mistenkt for å ha skjult lån på flere milliarder kroner fra selskapet. Dette tynget aksjene til ulike finansselskaper og meglerhus onsdag.

Dagens nedtur innebærer at aksjemarkedet i USA, illustrert med S&P 500-indeksen, har falt syv av åtte børsdager i oktober.

Dagens nøkkeltall:

Dow Jones: -0,35% til 10.216,91

Nasdaq: -1,15% til 2037,47

S&P: -0,61% til 1177,68

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.