Gå til sidens hovedinnhold

Ny Crossover fra Peugeot

Den skal være savnet. Den kommer til sommeren. Se bildene av Peugeot 3008.

Gå til Nettavisen Motor

Peugeot 3008 er en modell som så langt har vært savnet på markedet, påstår Peugeot i sin pressemelding om den nye 3008.

Noe de videre begrunner med at modellen skal være skapt for mennesker som vil ha et moderne, utslippsvennlig og praktisk transportmiddel.

Og på toppen av det hele skal disse (ved å velge den nye 3008) slippe å måtte gi avkall på kjøreglede, sikkerhet og smekre linjer.

Dette høres da skikkelig flott ut.

Fly me to the moon
Vel, førerplassen skal være inspirert av cockpiten i et fly, og plassen innvendig skal være både sjenerøs, fleksibel og komfortabel. Og på tross av den høye kjørestillingen skal nødvendige grad av sportslighet være ivaretatt.

TEST DEG SELV:Kan du egentlig kjøre bil

Gulvet i bagasjerommet kan varieres i tre høyder, og muligheten for å legge ned passasjersetet foran skal gi et lasterom på 1604 liter med plant gulv.

Det skal også være godt med tekniske finesser tilgjengelig som ekstrautstyr. Cruisekontroll som holder konstant avtand til bilen foran, nevnes som eksempel.

To hjul er nok
Selv om 3008 ikke vil bli levert med firhjulstrekk (for å unngå økt vekt og økt forbruk), påstås det at den nye bilen skal ha suverene prestasjoner på veien, og at det nye antispinnsystemet i stor grad skal veie opp for manglende trekk på de to siste hjulene.

3008 er så langt ikke krasjtestet av Euro NCAP, men Peugeot forventer å stå med glans.

Hvilke motorer som blir tilgjengelig på modellene som kommer til Norge er fremdeles litt uvisst, men muligheten er stor for at norske 3008-kunder vil kunne velge mellom en dieselmaskin på 109 hester som oppgis å ha et forbruk på 0,49 liter/mil og et CO2-utslipp på 130 gram/km og en ny 2-liters turbodieselmotor på 150 hestekrefter.

De som sverger til bensin vil kunne velge mellom 120 og 150 hestekrefter fra en 1,6 liters motor, eller vente litt til bensinmotoren med 156 hestekrefter kommer på markedet senere på året.

Skikkelig spennende
Den bilen vi kanskje virkelig savner og venter på kommer først i 2011. Da kommer 3008 i hybridversjon og trekk på alle fire hjul.

En forbrenningsmotor (godt mulig at det blir en diesel) vil trekke forhjulene, mens en el-motor vil trekke bakhjulene. Hybridversjonen skal da med 200 hestekrefter klare seg med et forbruk på 0,41 liter per mil og et CO2-utslipp på beskjedne 109 gram/km.

LES OGSÅ: Her er den nye drosja

Dersom du er skikkelig utålmodig og veldig gjerne vil se og ta på de nye crossoveren, vil første mulighet være under bilmessen i Genève i mars. De som ikke er fullt så ivrige kan vente til sommeren når bilen kommer til Norge.

Prisene vil være klare til våren, lover Peugeot.

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Think reddet

- Her er den nye drosja

- Er bilen din livsfarlig?

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor

HER SER DU FLERE BILDER AV «OVERLØPEREN»:

1424

Kommentarer til denne saken