Gå til sidens hovedinnhold

Ny flatskjerm: Én krone

Det er ikke bare mobiltelefoner du kan kjøpe til spotpris.

I kampen om digitalkundene går nå Canal Digital nye veier. De forsøker å følge i fotsporene til mobiloperatører, bredbåndsoperatører og ikke minst RiksTV som i stor grad subsidierer henholdsvis mobiltelefoner, bærbare PC-er og digitalbokser.

Kjøp kanalpakke, få TV
Men mens RiksTV gjerne betaler digitalboksen din hvis du velger å kjøpe deres kanalpakke, så går Canal Digital lenger: Du kan nå gå inn på en Expertbutikk i osloområdet og tegne selskapets relativt dyre Enterainpakke som koster 439 kroner i måneden.

Og hva får du med på kjøpet for bare én krone? Jo, en Panasonic 32-tommers flatskjerm!

Totalprisen første år på pakken, som inkluderer parabol, blir 6466 kroner. Expert hevder at ordinær salgspris på skjermen er 4999 kroner.

- Vi ser at prisen på flatskjermer har gått ned de siste årene, men lavere enn dette tror jeg ikke vi kommer. Her får du utstyr for over 11.000 kroner for omtrent 6500 kroner, sier Steinar Rorgemoen, administrerende direktør i Expert Norge, i en pressemelding.

Ikke hopp i stolen
Om sannheten er så flott og usminket som tilbudet ser ut til er derimot et annet spørsmål. Modellbetegnelsen på skjermen er TX-32LE8S, og informasjon om denne skjermen finner en stort sett på østeuropeiske nettsider.

Kommunikasjonsrådgiver Nils Erlimo forteller til Nettavisen at det er snakk om entry-modellen til Panasonic og at den konkurrerer med andre TV-er i denne prisklassen - men at den selvsagt er HD-Ready.

Fikser på modellbetegnelsen
Årsaken til at skjermen har en ukjent modellbetegnelse er at de store kjedebutikkene ofte får spesiallevert produkter med egne produktbetegnelser, som er identisk med andre produkter. På den måten kan de blant annet kjøre prisgarantier, vel vitende om at ingen andre aktører har nøyaktig den samme modellbetegnelsen en kan sammenligne med.

- Jeg har også forsøkt å søke etter modellen og sett at en ikke får så mange treff, men går du til Elkjøp så vil du sannsynligvis finne den samme skjermen med et annet modellnavn. Det er bare sånn produsentene gjør det, sier Erlimo.

Kommentarer til denne saken