Beslutningen ble tatt før helga, til store protester fra både det britiske datatilsynet og menneskerettsorganisasjoner, forteller nettstedet helt.digital.no.
Hovedargumentet til motstanderne er at du i praksis blir rettsløs - om du for eksempel blir feilaktig «gjenkjent» av et kamera uten å få vite om det.
Og at teknologien lett kan misbrukes. Dette har til og med Google-sjefen Sundar Pichai påpekt. Han mener at teknologien uten tvil kan brukes i «forbrytersk hensikt».
LES OGSÅ: Overvåker etniske minoriteter
Tilhengerne peker på at det vil være svært gunstig for å finne igjen savnede personer, mens politiet forsikrer at det bare skal brukes i avgrensede områder for å finne ettersøkte for alvorlige forbrytelser som grov eller seksualisert vold.
Skeptikerne er redd for at den strikken kan strekkes.
London-politiet sier også at systemet bare gjør feil i ett av 1000 tilfeller. De har også en meningsmåling som viser at hele 80 prosent av innbyggerne støtter tiltaket.
Hvis det er riktig, har vi kommet langt - svært fort:
For ganske nøyaktig to år siden skrev jeg en kommentar om at digital ansiktsgjenkjenning nå «er kommet så langt» at kinesiske myndigheter bruker teknologien for å overvåke etniske minoriteter i provinser vest i Kina.
Da hadde myndighetene opprettet såkalte «sikre soner», omringet av geo-gjerder med kameraer, som alarmerer sikkerhetspolitiet dersom mennesker som tilhører «feil» gruppe befinner seg mer enn 300 meter utenfor tillatt område.
«Her hjemme vil nok Datatilsynet forsøke å bremse så godt de kan», skrev jeg da. Spørsmålet nå er om det det allerede er for seint.
Riktig nok forsøker EU-kommisjonen å innføre et midlertidig forbud mot teknologien inntil det er kommet på plass et lovverk som kan hindre misbruk. Men det kan ta tid - og nå blir altså teknologien haste-innført i Storbritannia.
(Kommentaren fortsetter under målingen)
Det betyr at du hvor som helst i London risikerer å bli gjenkjent av overvåkingskameraer med den samme teknologien som brukes i passkontrollen på enkelte flyplasser.
For å sette det på spissen, slik de hardeste skeptikerne mener det er god grunn til å gjøre:
Om teknologien blir vanlig, og myndighetene ikke setter strenge regler for bruk, vil du i verste fall kunne oppleve å bli stanset ved inngangen av din favoritt-London-pub. Kanskje kjente kameraet deg igjen som samme personen som sneik i køa på en pub i Rakkestad for tre år siden.
I Kina er det omfattende overvåkingsprogrammet døpt «Xue Liang». Det kan oversettes med «folkets lange øyne».
Som betyr at det kinesiske kommunistpartiets kamera(t)er ser deg, alltid, overalt - ikke ulikt George Orwells påstand om at «Storebror ser deg» i den berømte framtidsromanen 1984.