Gå til sidens hovedinnhold

Ny jubeldag på Wall Street

Etter å ha tatt en pust i bakken fredag, kunne IT-investorene glede seg over nok en knalldag for Nasdaq-indeksen mandag. Dow Jones endte svakt opp.

Nasdaq steg hele fire prosent forrige uke, til tross for at skuffende arbeidsmarkedstall malte fredagen rød.

Etter å ha startet ned den første halvtimen, var optimismen tilbake på Wall Street mandag, og nok en gang var det IT-selskapene som steg mest.

Takket være en sterk sluttspurt, føk Nasdaq-indeksen opp solide 1,19 prosent, og endte på 2111,78 poeng. Så høyt har ikke teknologiindeksen vært på to og et halvt år.

Dow Jones sluttet på 10485,18 poeng, opp 0,25 prosent, mens den bredere Standard&Poor’s 500-indeksen steg 0,48 prosent – til 1127,23.

- Markedet viser styrke etter fredagens nedgang og dagens dårlige start. Det er en klar forventning om gode resultatfremleggelser onsdag og torsdag, sier markedsanalytiker Bryan Piskorowski i Wachovia Securities til CNN.

Onsdag legger IT-giganter som Apple, Intel og Yahoo!, samt Delta Air Lines frem resultater. Dagen etter er det duket for resultater fra flere store finansbanker, deriblant Bank of America.

Sun Microsystems, som også legger frem resultater torsdag, steg over to prosent mandag. Det samme gjorde Oracle og JDS Uniphase.

En av Wall Streets største vinnere, ble imidlertid legemiddelselskapet Dendreon, som steg 25 prosent på gode nyheter om selskapets forskning på prostatakreft.

Aluminiumsprodusenten Alcoa fortsatte nedturen mandag, og endte ned tre prosent.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget