*Nettavisen* Økonomi.

Ny jul i fengsel

Økokrim avviser at man ønsker å knekke Trond Kristoffersen psykisk før den lange rettssaken om Finance Credit-skandalen.

19.11.03 16:09

Finance Credit-toppen må feire sin andre jul i varetekt dersom onsdagens kjennelse fra Oslo tingrett blir stående.

Retten gav Økokrim medhold i at Trond Kristoffersen kan holdes i varetekt i åtte uker fram til rettssaken mot ham begynner 19. januar.

Retten vurderer bevisforspillelsesfaren som så stor at Kristoffersen undergis brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

Syv måneder

Dersom onsdagens kjennelse blir stående vil Kristoffersen ha sittet syv måneder sammenhengende i varetekt når hovedforhandlingen starter.

Økokrim avviser at de gjentatte kravene om fengsling er ledd i en taktikk som skal knekke Kristoffersen psykisk før en lang hovedforhandling.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

- Det er helt andre årsaker som ligger bak våre fengslingsbegjæringer. Vi mener det foreligger rømningsfare og fare for at Kristoffersen skal produsere dokumenter som kan forspille bevis i saken, sier førstestatsadvokat Elisabeth Roscher i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Hun er tilfreds med at retten nok en gang har støttet Økokrims krav om å holde Finance Credit-toppen bak murene.

Høyesterett

Kristoffersens forsvarer, advokat Jan Heftye Blehr, varsler kamp mot avgjørelsen.

– Avhengig av utfallet av vår påkjæring i lagmannsretten, ser jeg ikke bort fra at vi kommer til å bringe saken helt opp til Høyesterett, sier advokat Jan Heftye Blehr til NTB.

I Oslo tingrett tirsdag krevde han at Kristoffersen løslates etter at han har sittet i varetekt siden 28. juni i år.

Kristoffersen ble pågrepet første gang i november 2002, sammen med sin Finance Credit-partner Torgeir Stensrud. Begge satt i ni uker varetekt fra midten av november til 19. januar i år.

Kristoffersen ble pågrepet på nytt 28. juni og har siden sittet bak murene.

Grovt bedrageri

Kristoffersen er så langt tiltalt for grovt bedrageri mot i alt sju banker, for mer enn 1,4 milliarder kroner, samt forfalskning av regnskapene til Finance Credit og flere andre selskaper. Kristoffersen er også tiltalt for 16 brudd på regnskapsloven.

Strafferammen er på ni års fengsel.

Tiltalen mot Kristoffersens medgründer i Finance Credit, Torgeir Stensrud, begrenser seg til bedrageri-postene mot sju banker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.