Wegovy har kommet til norske apotekhyller. Det forteller produsenten Novo Nordisk til TV2.

I felleskatalogen står det at medisinen skal fungere som et tillegg til diett med redusert kaloriinntak og økt fysisk aktivitet for vektkontroll, inkludert vekttap og vedlikehold av vekt.

– Dette regnes som en revolusjon for fedmebehandling, sa overlege Samira Lekhal ved senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst til TV 2 i desember før medisinen hadde kommet til Norge.

Les også: Studier på slankemedisin overrasker: Imponerende resultater

Vektreduksjon på 20 prosent

Lekhal fortalte avisen at Wegovy er et av medikamentene med best dokumentert effekt i flere forskningsstudier.

En tredjedel av brukere i studier har opplevd en vektreduksjon på 20 prosent eller mer.

Medisinen har allerede vært godkjent av det europeiske legemiddelverket i ett år, men da etterspørselen har vært enorm i USA har ikke medisinen kommet til det norske markedet før nå.

Wegovy er reseptbelagt.

Bivirkninger

En rekke bivirkninger kan følge med medisinen, forteller Marte Kvittum Tangen, leder for Norsk forening for allmennmedisin.

I felleskatalogen oppgis abdominalsmerter, diaré, fatigue, forstoppelse, kvalme og oppkast som svært vanlige bivirkninger.

Wegovy hjelper heller ikke med å løse årsaken til hvorfor fedme eller overvekt oppstår, understreker legen.

Tangen tror likevel det vil bli stor etterspørsel etter medisinen.

– Dette blir fort kjent, og vekt har alltid vært noe som veldig mange er opptatt av. Man er fortsatt sånn at om man kan finne en lettvint løsning for å gå ned i vekt, så er man interessert i det, sier Tangen.