*Nettavisen* Økonomi.

Ny oljeprisoppgang

Oljeprisen stiger for andre dag på rad etter at Israel ikke vil godta en våpenhvile i Libanon.

01.08.06 07:58

Les NA24 på mobil

Israel meldte mandag at de ikke ville stoppe angrepene på bakkenivå mot Hizbollah før de ikke lenger er noen trussel, og uthuler dermed våpenhvilen som skulle vare i 72 timer. Dette fikk oljeprisene på verdensmarkedet til å løfte seg betydelig mandag ettermiddag, og tirsdag morgen.

NA24 – din næringslivsavis

Natt til tirsdag ble det også kjent at Syria nå har satt i gang å mobilisere sine militære styrker, og har satt seg selv i beredskap dersom Israel skulle komme for nær deres grenser.

Men også en kraftig oppgang i prisen på naturgass i USA bidro til å sende oljeprisen opp. Prisen på naturgass steg 14 prosent til det høyeste nivået på fem måneder etter at høyere temperaturer i USA økte etterspørselen etter air-condition. Det melder Bloomberg News tirsdag morgen.

Disse to faktorene bidrar til å øke prisen på et fat amerikansk olje for levering i september med 39 cent eller 0,5 prosent til 74,79 dollar fatet i morgentimene tirsdag. I London faller oljeprisen marginalt tilbake i morgentimene. Ett fat nordsjøolje med levering i september falt 0,3 cent til 75,12 dollar.

Mandag steg oljeprisen 1,6 prosent til 74,40 dollar fatet. Før israelske myndigheter meldte fra om at de ville innskrenke våpenhvilen var oljeprisen nede i 72,77 dollar fatet. Iran fikk også en tidsfrist på en måned for å stoppe anrikningen av uran fra FNs sikkerhetsråd mandag kveld, noe som også bidro til å sende oljeprisen opp.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag