Ny prisrekord på olje

Oljeprisen satte ny rekord på rapporter om angrep mot nigerianske rørledninger. Nyheten er én av mange prissensitive denne uken.

13.07.06 12:00

Følg oljeprisen her.

Prisen på et fat råolje steg til rekordnivåer i New York etter det ble rapportert at militante grupperinger hadde gått til angrep på rørledninger i Nigeria. Markedet frykter at angrepene vil skape ytterligere forsinkelser i Afrikas største oljeprodusent.

NA24 - din næringslivsavis

Som følge av angrepet mot to rørledninger ble ENI, oljeselskapet som driver ledningene, nødt til å midlertidig legge ned driften på tre pumpestasjoner, rapporterer The Guardian i dag. Oljesamarbeidet Nigerian Agip Oil, som er Nigerias fjerde største oljeprodusent, kan tape så mye som 120.000 fat per dag, skriver avisen.

Opp i dag
På New York Mercantile Exchange, eller Nymex, ble et fat olje med levering i august omsatt til 75,89 dollar fatet i går, noe som er ny rekord for oljeprisen. Klokken halv tolv omsettes et fat olje med levering i august til 75,55 dollar på oljebørsen i London., opp 1,53 prosent fra gårsdagens sluttkurs.

Nyheten om den tilspissede situasjonen i Nigeria føyer seg til rekken av flere oljeprissensitive nyheter denne uken.

Lagrene tømmes
I går rapporterte det amerikanske olje- og energidepartementet om et langt større fall i olje- og bensinlagrene i forrige uke enn hva markedet ventet. Som følge av at amerikansk bensinetterspørsel under sommermånedene er langt høyere enn tidligere antatt, ble fallet langt større enn forventet

Israels hevnangrep mot Libanon som følge av at Hezbollah-terrorister kidnappet to israelske soldater, terroraksjonen i India og den iranske presidenten Mahmoud Ahmadinjad sine uttalelser om at landet ikke vil oppgi sitt atomprogram er også andre nyheter denne uken som oljemarkedet har fulgt nøye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.