Gå til sidens hovedinnhold

Ny rekord for overnattinger på hoteller og campingplasser

Det var 2,1 millioner overnattinger i Norge i april, noe som er ny rekord for måneden, ifølge tall fra SSB. Økningen har vært spesielt stort på campingplasser.

Sen påske og varmerekorder flere steder kan ha medvirket til de mange overnattingene, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Økningen i antall overnattinger er på 4,3 prosent mot måneden før. Økningen for overnattinger av nordmenn var på 60.000, mens overnattinger fra utenlandske gjester økte med 26.000.

Flest overnattinger var det i Oslo, etterfulgt av Hordaland og Buskerud.

Tallene omfatter hoteller, hyttegrender, camping og vandrerhjem og viser at nordmenn har flere overnattinger på campingplasser og hyttegrender, mens hotellovernattinger synker.

Les mer

Nå er det full panikk i norsk Syden-favoritt - dumper prisene før høysesongen

Overnattinger på campingplasser økte kraftig, med 36 prosent sammenlignet med samme måned i 2018. Det var 298.000 overnattinger på campingplasser i april, og det har ikke vært flere i april måned siden 2014.

Spesielt overnatting med bobil har økt de siste fem årene, med nær tre ganger flere overnattinger i april 2019 sammenlignet med april 2015.

Det har derimot vært en nedgang i hotellovernattinger. I april var det 1,6 millioner overnattinger ved norske hoteller. Det er en nedgang på 0,8 prosent mot samme måned i fjor.

Mens de utenlandske hotellovernattingene økte, var det en nedgang på 3,3 prosent for overnattinger fra norske gjester. Særlig Akershus og Oslo bidro til nedgangen.

Flere overnatter dessuten på hytte. Det var 169.000 overnattinger i april 2019, en økning på 11 prosent mot 2018. Norske overnattinger gikk opp 30 prosent, mens utenlandske overnattinger gikk ned 5,1 prosent.

Les mer

Nå får du sydentur for under 300 kroner

Les mer

Rekordbillige sydenturer i år: – Det er helt sjukt

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre