Texburger på Maritim sør for Skøyen har vært en gullgruve i mange år, med køer gjennom store deler av dagen. Beliggenheten noen kilometer utenfor for Oslo sentrum med lett adkomst for yrkessjåfører og andre sultne bilister.

Gatekjøkkenet har ikke sitteplasser og kun et beskjedent lokale å lage mat i. Men tall hentet ut fra Brønnøysund viser at eierselskapet Maritim Fastfood AS har tjent over 32 millioner kroner før skatt i perioden 2011-2021. I fjor tjente selskapet mer enn noen gang,

Les også: McDonalds avslører hemmelig meny – reaksjonene lar ikke vente på seg

Dobling

I fjor endte omsetningen på rekordhøye 29,3 millioner kroner, opp fra 27,4 millioner i 2020. Men driftsresultatet doblet seg i perioden fra 2,9 millioner til hele 5,8 millioner kroner og nesten 5,9 millioner før skatt. Det er det desidert beste resultatet i selskapets historie.

Rekordresultatet gjorde at styreleder og hovedeier (66,7 prosent) Humayun Sheikh Iqbal kunne bevilge eierne hele 3 millioner i utbytte, opp fra 2 millioner for 2020. Den resterende tredjedelen er eid av familien.

Humayun har vært daglig leder siden 1978, men har vært med Texburger siden stedet åpnet i 1974. Han opplyser til Nettavisen via sønnen Jan at enhver bedriftseier må være fornøyd med at bedriften har et positivt resultat til tross for at vi har hatt en pandemi de to siste årene.

På gode dager kan det populære gatekjøkkenet selge nærmere 1000 hamburgere. Favoritten til kundene er Big Tex Cheeseburger.

Les også: Burger-galskap: Donald (67) har spist flest Big Mac-er i hele verden

Alt i banken

Maritim Fastfood har mer enn nok med penger, og Iqbal og de andre eierne har ledd hele veien til banken gjennom mange år. Ved utgangen av 2021 hadde selskapet hele 16,5 millioner innestående, en økning fra 13 millioner per 31.12.20.

Bortsett fra skyldig utbytte og skatt er det nesten ikke gjeld å snakke om i selskapet. Det er totalt elleve årsverk i selskapet.

Varingen skrev høsten 2020 at Texburger på Rotnes i Nittedal åpnet. Det var et samarbeid med konseptet Texburger på Drammensveien.