*Nettavisen* Økonomi.

Ny rekord med et nødskrik

Telenor ble skremt. Aktiv Kapital snublet videre nedover. Frontline og Odfjell trakk opp, og jammen meg ble det ikke ny rekord igjen.

19.01.05 08:21

Det ble ny rekord på hovedindeksen til Oslo Børs. Når børsen stengte lå hovedindeksen på 242,89 poeng, og har dermed steget med 0,2 prosent.

Telenor fikk seg en skikkelig kalddusj i ettermiddagstimene på Oslo Børs tirsdag. Nyhetene om et gigantisk krav på 30 milliarder kroner mot selskapet Vimpelcom sendte Telenor aksjen ned med 2,49 prosent og en ny kurs på 58,75 kroner. Telenor er storeier i russiske Vimpelcom.

Aktiv Kapital faller videre etter nyhetene om at selskapets konsernsjef Olav Dalen Zahl forlot selskapet med øyeblikkelig virkning i helga. Aksjekursen til selskapet sank med 3, 31 prosent ned til 117 kroner.

Odfjell hadde nok en god start på dagen i dag, og endte til slutt 0,88 prosent opp.

Tirsdag ble det kjent at styremedlem Peter G. Livanos og hans selskap ChemLog solgte 500.000 B-aksjer til 207 kroner pr aksje. Storsalget, i tillegg til en positiv analyse fra Terra Securities mandag, trakker rederiet opp i de første timene på børsen.

Oljeservice selskapet Stolt Offshore har siden salget fra Stolt-Nielsen forrige uke vært en av børsens glade vinnere. Nå har imidlertid lykken snudd seg, og ved stengetid har Stolt Offshore rast ned med 1,60 prosent.

Stolt-Nielsen fortsetter på sin side børsfesten etter amnesti-avgjørelsen i USA, og er opp med 1,64 prosent. Siden årsskiftet har selskapet steget nesten 25 prosent i verdi.

En stigende oljepris driver Norsk Hydro og Statoil over i blått, og oljekollegene stiger med respektive 2,18 og 1,03 prosent.

Statoil innrømmet på en pressekonferanse tirsdag at de ikke klarte å leve opp til egne mål da gasslekkasjen skjedde på Snorre A-plattformen i november. Selskapet har nå avsluttet sin granskning av hva som skjedde på plattformen i fjor høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag