*Nettavisen* Økonomi.

Ny rekord på Oslo Børs

Børsen nådde torsdag nye rekordhøyder, godt hjulpet av milliardær John Fredriksens Frontline, Storebrand og PA Resources.

23.06.05 16:29

Etter en jevn oppgang i løpet av dagen, fikk Oslo Børs et ekstra puff ved 15-tiden. Dermed endte hovedindeksen opp 1,17 prosent, til ny alltime-high på 278,20 poeng.

Tankskiprederiet Frontline endte opp både på Oslo Børs og i USA onsdag. På den amerikanske børsen ble sluttkursen rundt 259 kroner, mot 254 kroner her hjemme. Ifølge TDN Finans er det om høy aktivitet VLCC-markedet, med rateoppgang. Ratene ventes imidlertid ikke å stige noe særlig mer.

Frontline kan notere seg nok en dag i medvind, og får en opptur på 4,72 prosent.

En stigende oljepris trekker Oslo Børs opp. Statoil og Hydro topper omsetningslisten, og de to legger på seg henholdsvis 2,22 og 1,76 prosent.

Oljemyggen DNO melder at styreformann Berge Gerdt Larsen har kjøpt seg opp i selskapet, og at Larsen nå eier 3.146.824 aksjer. Aksjene i DNO vil ifølge en børsmelding fra og med 23. juni noteres eksklusive utbytte og splittes i fire. Dermed har gårsdagens sluttkurs på 105,75 kroner nå blitt til 26,30 kroner.

DNO har i løpet av dagen lagt på seg 1,20 prosent. PA Resources har gjennomført en rettet emisjon på syv millioner aksjer, noe som trekker selskapet opp 10,61 prosent.

Storebrand er opp 4,80 prosent etter gode omtaler fra meglerhus, mens Jinhui stiger 1,89 prosent. Tørrbulkrederiet blir trukket frem som dagens kjøpskandidat av Investtech.

GGS troner i toppen av dagens vinnerliste, med en oppgang på 14,14 prosent. Selskapet meldte torsdag at datterselskapet Nescos sammen med partneren Precision Completion Systems har gjennomført en vellykket testing av Nescos II-systemet.

Også Birdstep og Belships ligger på børsens topp tre.

Telenor tynger imidlertid, med et fall på 1,46 prosent. Det er avgjørelsen på Vimpelcoms generalforsamling onsdag som trekker ned, etter at konkurrent Alfa Group fikk valgt inn et flertall i styret.

Fast og PGS står også i rødt, og slanker seg respektive 1,21 prosent og 1,24 prosent. På børsbunnen ligger Ibas Holding, etter et fall på 37,50 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag