Ny Røde Kors-sak til våren

Hovedtiltalte Odd Gunnar Ramfløy starter i bratt motbakke når han ventelig får behandlet sin sak til våren. Han hevder den knusende dommen mot hans brødre er fullstendig feil.

09.11.04 16:20

I oktober dømte Oslo tingrett Ramfløys to brødre til lange fengselsstraffer.

De ble dømt for å ha medvirket til det grove økonomiske utroskapet som Ramfløy er tiltalt for å ha begått mot sin tidligere arbeidsgiver, Norges Røde Kors.

Sykemeldt
Saken mot hovedtiltalte Odd Gunnar Ramfløy er ennå ikke behandlet. Dette fordi hovedpersonen var for deprimert til å forsvare seg i retten da saken startet.

Den tidligere økonomisjefen i Røde Kors hevder hårdnakket sin uskyld, men sables ned av tingrettsdommerne som vurderte saken mot hans brødre, Peter Aksel Nielsen og Jørn Rune Ramfløy.

”Retten finner etter dette bevist ut over enhver rimelig tvil at Odd Gunnar Ramfløy ved avtaleinngåelsen mellom Røde Kors og Devise AS handlet mot Røde Kors’ tarv for å skaffe seg selv en uberettiget vinning. Formålet med kontraktsinngåelsen var å gjøre det mulig å tappe penger fra Røde Kors”, skriver dommerne.

Uriktig faktum

Ramfløy reagerer sterkt på rettens vurderinger, ifølge hans forsvarer, advokat Morten Furuholmen.

- Han er sterkt uenig i domspremissene, og han mener retten åpenbart har lagt uriktig faktum til grunn, sier Furuholmen til TV 2 Nettavisen.

- Dommen styrker neppe hans sak?

- Det er ikke en støttebjelke, nei, sier Furuholmen.

Håper på april
Advokaten vil ikke uttale seg om Ramfløys helsetilstand, men gjør det klart at hans klient ønsker å få saken avgjort så fort som mulig.

Ifølge Økokrim kan saken starte allerede i april 2005.

- Vi har et håp om å få saken berammet til april, men saken er ikke endelig berammet, sier førstestatsadvokat Lars Stoltenberg til TV 2 Nettavisen.

Økokrim ber om å få avsatt fire uker til saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag