Gå til sidens hovedinnhold

Ny runde med OK Fish

Svogeren og eks-kona til Jarle Kvalheim i OK Fish, som er dømt for norgeshistoriens største momsunndragelse, må tirsdag svare for Økokrims anklager i lagmannsretten.

Kari Kvalheim, Kvalheims tidligere kone, ble tiltalt for grovt utbytteheleri etter salget av to oppdrettskonsesjoner fra OK Fish til Pan Fish. Dette ble hun frikjent for i Indre Follo tingrett.

- Vi har anket, fordi vi mener tingretten har vurdert bevisene feil i forbindelse med frifinnelsen for heleri, sier førstestatsadvokat Petter Nordeng i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Hun ble imidlertid dømt til å betale 25.0000 kroner i bot for å for et mindre punkt i tiltalen, som ikke blir tatt opp til ny behandling.

Indre Follo tingrett dømte imidlertid Kari Kvalheims bror, Per Ingvoldstad, til seks måneders fengsel for uaktsomt utbytteheleri. Fem måneder av straffen er betinget, mens bare en måned må sones i fengsel. Denne straffutmålingen mener Økokrim bør vurderes på nytt.

- Vi har anket saken mot ham fordi vi mener det er utmålt for mild straff, sier førstestatsadvokat Nordeng.

Bakteppet for de omtalte sakene er den historiske dommen mot Jarle Kvalheim fra februar i fjor. Kvalheim ble dømt til sju og et halvt års fengsel for momssvindel og økonomisk utroskap for til sammen 333 millioner kroner.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre