Gå til sidens hovedinnhold

Ny Skandia-sjef med skjult lønn

Den nye Skandia-sjefen Hans-Erik Andersson sa han fikk seks millioner i bonus. I virkeligheten fikk han vel det dobbelte.

Skandia har fått ny sjef. Hans-Erik Andersson har tidligere jobbet i Skandia, men ble hentet tilbake for å ta toppjobben etter Lars-Eric Petterson. Nå viser det seg at også Andersson har mottatt store godtgjørelser som han ikke har fortalt om.

Spurte ikke

- Hvorfor har du sagt at du fikk 6,2 millioner kroner i bonus når du egentlig har fått 15 millioner i bonus og sluttvederlag?, spør journalisten fra Dagens Industri.

-Jeg fikk spørsmål om hvor mye jeg fikk ut av Skandias insentivprogram, og det var 6,2 millioner kroner. Resten har jeg fått fra andre bonusprogrammer og sluttvederlag.

Jobber med rapport

Mellom fem og ti av toppsjefene i Skandia har måttet gå etter avsløringer om store bonusutbetalinger, og sjefer som veltet seg i luksus i Stockholms beste leiligheter, finansiert av Skandia. Blant dem var den tidligere toppsjefen Lars-Eric Petterson.

Fortsatt jobber Skandia med å finne ut hvor mye penger som egentlig er utbetalt til selskapets toppsjefer. Balnt annet skal den tidligere USA-sjefen Jan Carendi ha mottatt over en halv milliard kroner.

En rapport blir er under utarbeidelse. Den skuille ha vært klar nå, men er forsinket.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua