*Nettavisen* Økonomi.

Ny smell for Kristoffersen

Finance Credit-gründer Trond Kristoffersen led nok et nederlag i retten, og blir sittende i fengsel til 2. februar.

05.01.04 16:58

Kristoffersen undergis brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden, avgjorde tingrettsdommer Kim Heger mandag ettermiddag.

Både Kristoffersens 20-årige datter, Ina Linn Kristoffersen og kona Yaa Whitney Kristoffersen var møtt fram for å støtte Finance Credit-toppen i hans kamp for løslatelse i fengslingsmøtet i Oslo tingrett mandag.

- Jeg har samarbeidet med Økokrim og vært den første som har stilt til avhør. Hva skulle jeg gjøre dersom de slapp meg ut av varetekt - rømme til utlandet? spurte en bitter og sliten Kristoffersen før rettsmøtet mandag, ifølge NTB.

Trond Kristoffersen fikk forklare seg bak lukkede dører da han skulle fortelle retten om de helsemessige grunnene til at han vil løslates fra varetekt.

Bedrageritiltalte Trond Kristoffersen er psykisk nedkjørt etter to lange opphold bak murene.

Hans forsvarere, advokat Jan Heftye Blehr og advokat Sverre Simonsen ønsket å stevne fengselslegen for å uttale seg om Kristoffersens helsetilstand etter den langvarige varetektsfengslingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tingrettsdommer Kim Heger var imidlertid skeptisk til å la både legen og forsvarernens oppnevnte revisor vitne i fengslingsmøtet.

Økokrim vil ha Kristoffersen varetektsfengslet fram til rettssaken starter den 19. januar eller fram til 2. februar hvis rettssaken skulle bli utsatt.

Når fengslingstiden er over 2. februar, har Kristoffersen sittet totalt 40 uker i varetekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.