Gå til sidens hovedinnhold

Ny storbank setter opp boligrenten

SpareBank 1 Midt-Norge øker renten på boliglån og på innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

Dermed følger banken på med renteøkning, etter at DNB som første bank satte opp boliglånsrentene på fredag.

SpareBank 1 Midt-Norge skriver at bakgrunnen for renteendringen er konkurransesituasjonen og Norges Banks økning av styringsrenten på rentemøtet torsdag 19. september.

Har du et boliglån på 1 million kroner, tilsvarer det i utgangspunktet økte renteutgifter på 2500 kroner i året, drøyt 200 kroner i måneden før skatt. For et lån på 2 millioner kroner snakker vi om månedlige merutgifter på 417 kroner før skatt.

Banken poengterer at styringsrenten påvirker råvarekostnaden på penger som bankene låner inn for så å låne ut til kundene.

Ikke uventet

-Renteøkningen i Norges Bank kom ikke uventet, men nå signaliserer sentralbanken at rentetoppen kan være nådd for denne gang. SpareBank 1 SMN vil fortsatt være konkurransedyktig på pris, sier konserndirektør Nelly S. Maske i Privatmarked i SpareBank 1 SMN i en melding mandag morgen.

For eksisterende lånekunder vil renteendringen tre i kraft fra 8. november og for nye lån fra 25. september. Bankene har seks ukers varslingsfrist til kundene når de skal endre boliglånsrentene.

SpareBank 1 SMN vil samtidig justere renten på innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng.

Tidlig ute

Den største av de regionale sparebankene, Sparebank 1 SR-Bank, varslet fredag ettermiddag at setter opp rentesatsene for boliglån med inntil 0,25 prosentpoeng.

Laveste veiledende pris på boliglån i denne banken, vil etter endringen være 2,89 prosent for førstehjemslån.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken