*Nettavisen* Økonomi.

Ny storsmell for Norwegian

Pengene fortsetter å renne ut av det norske billig-selskapet Norwegian, viser ferske regnskapstall.

25.08.04 09:27

Norwegian tapte 40,6 millioner kroner på driften i andre kvartal i år. Det er en kraftig forverring i forhold til samme periode i fjor, da driftstapet var på 14,1 millioner kroner.

Samtidig har omsetningen vokst kraftig det siste året. Mens Norwegian skuffet inn 216 millioner kroner i andre kvartal i fjor, stoppet taksameteret i år på 311 millioner kroner.

Før skatt endte kvartalsunderskuddet på 38,1 millioner kroner.

Norwegians viseadministrerende direktør Ola Krohn-Fagervoll peker på at SAS Braathens og Norwegian senket prisene kraftig i april i år, og det har gjort et kraftig innhogg i flyselskapets kasse.

- Priskrigen i andre kvartal var dyr for oss, men resultatet var likevel bedre enn hva vi og finansmarkedet hadde ventet. Vi er meget godt fornøyd med at vi har forbedret konkurransekraften og tatt markedsandeler i Norge, sier han.

Norwegian-ledelsen velger å se framover i stedet for å dvele ved det store underskuddet i andre kvartal. Ifølge kvartalsrapporten har situasjonen bedret seg ganske kraftig i løpet av sommeren, og de varslede prisøkningene i høst gjør at Norwegian-sjef Bjørn Kjos ikke utelukker et lite overskudd før avskrivningene er tatt med i regnskapet for tredje kvartal.

«Inngangen til tredje kvartal viste god etterspørsel etter reiser med Norwegian,» heter det i kvartalsrapporten fra flyselskapet.

Ledelsen uttrykker samtidig bekymring over at inntjeningen per solgte passasjersete (yielden) fortsatt er faretruende lav, selv etter den siste prisøkningen.

«Presset på yielden synes avtagende, men forventes likevel å kunne vedvare i en periode fremover,» skriver Norwegian i rapporten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.