*Nettavisen* Økonomi.

Ny storstilt skattejakt på finansfolk

Skatt øst Foto: Stig Martin Solberg.

Skattemyndighetene i full gang med en ny skattejakt i finansbransjen: Partnere i oppkjøpsfond.

06.10.13 21:32

Etter å ha vunnet en serie knusende seire mot meglerhusenes indre selskaper, der store deler av meglertoppenes inntekter ble vurdert som arbeidsinntekt og ikke kapitalinntekter med 28 prosents beskatning, er skattemyndighetene i full gang med en ny skattejakt i finansbransjen: Partnere i oppkjøpsfond, skriver Dagens Næringsliv (DN) fredag.

Skatt Øst varsler at partnere i rundt 40 private oppkjøpsfond får en skattesmell før nyttår. På grunn av den såkalte fritaksmodellen kan det for disse bety inntil 50 prosent i skatt på inntekter de til nå har kunnet ta ut skattefritt.

- Vi har mange saker på gang, og det er store beløp som vil bli omklassifisert, sier Øyvind Bakken, seksjonssjef i Skatt øst, til DN.

Han anslår at det bare frem til nyttår er snakk om ti saker og en halv milliard kroner som gjøres om fra kapitalinntekt til lønnsinntekt med påfølgende økt skatt for partnerne det angår.

Siden 2007 har skatteetaten hentet inn 5,5 milliarder skattekroner fra meglerhusene i disse sakene.

Ifølge Bakken er den store fellesnevneren ved sakene at det er den enkeltes arbeidsinnsats, ikke selskapene, som står for verdiskapingen. Problemstillingen er dermed den samme som i indre selskaper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.