Gå til sidens hovedinnhold

Ny styreleder i VG og Aftenposten

Mediakonsernet Schibsted gjør endringer i konsernledelsen og lanserer en ny konsernstruktur. Birger Magnus blir ny styreleder i VG og Aftenposten.

Schibsted gjør endringer i konsernledelsen og lanserer en ny konsernstruktur. De to forretningsområdene, Avis og TV, Film & Forlag, blir erstattet av en geografisk modell med Norge, Sverige og Internasjonal som nye enheter, heter det i en melding

Styreleder i VG og Aftenposten
Birger Magnus blir konsernsjef Kjell Aamots høyre hånd, med ansvar for Norge og konsernets strategi-, kompetanse- og organisasjonsutvikling og informasjon.

Magnus blir også styreleder i Aftenposten og VG.

Gunnar Strömblad, administrerende direktør i Svenska Dagbladet, går inn i konsernledelsen med ansvar for Sverige.

"Forretningsområdet Sverige omfatter mediehusene Aftonbladet og Svenska Dagbladet, samt Metronome Film & Television, Sandrew Metronome og eierskapet i mobilselskapet Aspiro", heter det i meldingen.

Munck internasjonalt
Sverre Munck vil lede forretningsområdet Internasjonal som omfatter Schibsteds virksomhet utenfor Skandinavia. De viktigste enhetene i forretningsområdet er 20 Minutter i Frankrike og Spania, virksomhetene i Baltikum, i tillegg til rubrikkvirksomhet på Internett i Spania og Østerrike.

"Konserndirektør Jan Erik Knarbakk blir leder for et nyopprettet stabsområde som omfatter utgiverspørsmål, samfunnskontakt og ekstern kommunikasjon. Knarbakk vil også ha ansvaret for oppfølgingen av Schibsteds eierskap i TV 2 i Norge og TV 4 i Sverige - samt for konsernets bok- og bladforlagsvirksomhet", skriver Schibsted.

Trond Berger vil fortsatt ha ansvaret for økonomi, finans, investor relations, fusjoner og oppkjøp, juridisk og eiendom.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg