Gå til sidens hovedinnhold

Ny topp på børsen

For fjerde dag på rad fortsatte hovedindeksen oppover på Oslo Børs. Norsk Hydro og Telenor var blant børslokomotivene.

Hovedindeksen nærmer seg en oppgang på 50 prosent i 2003. Mandag la indeksen på seg 0,65 prosent til nok en årsbestenotering på 171,1 poeng.

Gigantene Norsk Hydro, Telenor, DnB NOR og Frontline trakk indeksen mest opp.

Nye oppturer

De fleste europeiske børser kunne glede seg over nye oppturer på en ellers rolig romjulsdag. Mange investorer er passive i romjulen, noe som gjelder verden over. Aktiviteten på Oslo Børs var det likevel brukbar til denne datoen å være.

Det ble gjort svært mange småhandler på børsen i dag. Omsetningen passerte såvidt halvparten av det daglige snittet, mens antall handler var høyere enn det daglige snittet for året. Det kan bety at mange småsparere benytter romjula til å handle aksjer.

Norsk Hydro og Telenor dro Oslo Børs i pluss med oppganger på henholdsvis 0,5 og 1,6 prosent. Oljeprisen hadde en liten oppgang, hvilket kan ha bidratt til den positive utviklingen for Norsk Hydro.

Folkeaksjen

Telenor har slitt de siste ukene, men hele året tatt i betraktning ser det veldig bra ut for den såkalte folkeaksjen. I 2003 har aksjen steget over 60 prosent. Det betyr at mange nordmenn som valgte å plassere sparepengene sine i Telenor-aksjen ved børsnoteringen for tre år siden omsider kan bokføre en positiv investering.

Med dagens oppgang på 2,8 prosent har Frontline-aksjen steget drøyt 200 prosent det siste året. Høye ratepriser over en lang periode er blant årsakene til oppgangen.

Fjord steg

Fiskeaksjer hadde også en bra dag, og Fjord Seafood steg 11,5 prosent mens Lerøy la på seg 6,3 prosent. Pan Fish steg ett øre, som på dagens kursnivå tilsvarer en oppgang på 25 prosent.

Markedet tok godt i mot nyhetene fra Q-Free og sendte aksjen opp 6,3 prosent. Q-Free meldte at de er med i en anbudsfinale i Taiwan som selskapets toppsjef karakteriserer som det største elektroniske bompengeprosjektet som er utlyst noensinne.

1,2 mrd

Det ble omsatt aksjer og grunnfondsbevis for 1,2 milliarder kroner, med Norsk Hydro, Telenor og Statoil som de mest omsatte aksjene.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året