*Nettavisen* Økonomi.

Ny Windows i dag

To år etter at operativsystemet Windows Media Center kom på engelsk, er nå den norske versjonen klar.

17.10.05 14:29

I dag, fredag, kommer Microsoft til å lansere den norske versjonen av Windows Media Center. Det betyr at vi i Norge endelig kan ta i bruk datamaskinen som et fullverdig kommunikasjonssenter i hjemmet.

Spesialversjon av Windows XP
Windows Media Center er i bunn og grunn en spesialversjon av dagens Windows XP som er spesialtilpasset for multimedia-formål. Grunnpilaren i systemer er muligheten for å gjøre regelmessige opptak fra tv rett til pc-en.

For eksempel kan du si at du hver dag skal ta opp Simpsons både på ZTV og TV3, samt at Lost skal tas opp på TVNorge og Desperate Houswives på TV 2. PC-en sørger så for at disse opptakene faktisk skjer, og så kan du se på seriene når det selv passer deg.

Viktig med norsk versjon
Denne muligheten har du i utgangspunktet ikke i den engelske utgaven av Windows Media Center for norske kanaler. Derfor er den norske versjonen av et operativsystem nærmest for første gang en forutsetning for å kunne bruke det i Norge.

Laget for stua
Det er først og fremst et operativsystem for dem som har en stue-pc, og som har koblet dette til den store skjermen i stua. Media Center har også en annen type nettleser enn det vi kjenner i dag som gjør at du enklere får tilgang til nettsider med multimediainnhold som er spesiallaget for at du skal kunne benytte nettsidene mens du sitter i go’stolen.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer informasjon om operativsystemet i løpet av dagen, etter at Microsoft har gjennomført den formelle lanseringen. (Les den nye saken her. )

Prisen på herligheten ser for øyeblikket ut til å ligge på rundt 1200 kroner. I tillegg bør du ha en stillegående pc som passer til stua, og helst en egen fjernkontroll til noen hundrelapper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag