Gå til sidens hovedinnhold

Ny Windows skaper problemer

Microsoft har besluttet å kalle sin neste Windows-utgave for Vista. Det var kanskje ikke den beste ideen.

Redmond er blitt verdenskjent på grunn av Microsoft-hovedkvarteret som er plassert der. Det er her beslutningen ble tatt om å navngi neste generasjons operativsystem fra Microsoft ”Vista”.

Dårlig lokalkunnskaper
Litt lokalkunnskaper kunne riktignok vært bra for Microsoft, for et annet datafirma i Redmond heter Vista. De utvikler betalingsløsninger, og sitter blant annet på domenenavnet vista.com og rettighetene til navnet.

- Vi kommer til å se på våre muligheter og snakke med Microsoft, sa Vista-sjef John Wall til Seattle Times.

Står ikke alene
- Navnet Vista brukes av mange i en rekke firmaer i en rekke industrier. Vi bruker ordet "Vista" kun sammen med vårt eget varmerke Windows slik at det danner navnet "Windows Vista" som blir navnet på vårt neste operativsystem, sa talskvinne Stacy Drake til Seattle Times.

Uttalelsen vil neppe overbevise mange da det nærmest sier seg selv at Microsofts nye operativsystem vil være kjent som Vista for de aller fleste.

Merkenavnet ødelagt
Det ser derfor ut til at det vil bli en heftig rettsrunde eller at Microsoft betaler en saftig sum til firmaet. Merkenavnet til firmaet Vista vil for alltid være ødelagt når Microsoft nå har valgt dette navnet.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken