Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Nye Apple-produkter til Norge

Foto: (Apple)
Sist oppdatert:
Nå kommer iPod Shuffle og Mac Mini til Norge, og TV 2 Nettavisen har tatt en sniktitt på dingsene. Se priser og når de kommer i butikken .

Vi har tidligere skrevet om iPod Shuffle og Mac Mini som ble lansert under Macworld Expo tidligere denne måneden. Nå lander produktene i Norge.

Apples norgessjef, Arne Odden, sier de regner med at iPod Shuffle og Mac mini vil være ute i butikkene i løpet av 14 dager.

- Men i første omgang et det snakk om et begrenset antall, sier han til TV 2 Nettavisen.

iPod for dummies
iPod Shuffle er en superenkel mp3-spiller uten skjerm, en slags mp3-spiller for dummies.

Shuffle er kjempeliten og lett, mindre enn en pakke tyggegummi, og er beregnet for å henge rundt halsen.

Spilleren kommer med iTunes-programvaren fra Apple, og en ny funksjon i siste versjonen av iTunes heter AutoFill og lar deg fylle iPod Shuffle med musikk på bare ett tastetrykk.

Da får du inn et utvalg av sangene du har liggende i musikkbiblioteket, men ingen kontroll over hva som lastes inn. Du kan også klikke og dra over sanger på vanlig måte dersom du vil ha full kontroll over hva som havner på spilleren din.

Ingen skjerm
Shuffle har to spillmoduser, enten – som navnet antyder – at sangene spilles av i vilkårlig rekkefølge, eller at du spiller av sangene fra nummer én og nedover.

Du bør uansett huske hva slags musikk du har liggende, det er nemlig ikke noe display hvor du kan se hvilken låt som spilles eller hva som er neste sang.

iPod Shuffle kommer i to størrelser, 512 MB hvor du får plass til 120 sanger og 1 GB der du kan laste inn 240 av favorittene dine.

Prisen for den minste spilleren er 849 kroner, mens du må ut med 1.290 kroner for gigabyteversjonen. Batterilevetiden er på 12 timer.

Apple har selvsagt også lansert en god del ekstrautstyr til Shuffle, blant annet et ekstra batteri, dokkingstasjon, armbånd, et usb-størmadapter og et sprut- og støvtett sportsetui. Alt ekstrautstyret koster 249 kroner.

Bitteliten Mac

Apple-sjef Arne Odden benyttet også anledningen til å lansere Mac mini, en bitteliten pc med en startpris på 4.490 kroner. Bare fem centimeter høy og 1,4 kilo tung er Mac mini virkelig liten, og ser i tillegg lekker ut.

Men husk at prisen ikke inkluder skjerm, tastatur eller mus, og dersom du må kjøpe nytt blir prisen en helt annen.

Den billigste versjonen av Mac Mini har en 1,25 GHz PowerPC G4-prosessor og ATI Radeon 9200-grafikk med 32 MB dedikert DDR-minne.

Du kan også få pc-en med en 1,42 GHz-prosessor, opp til 80 gigabyte harddisk og dvd-brenner.

Sammen med Mac Mini får du programvarepakken iLife, en imponerende samling programmer for bildebehandling, dvd- og filmredigering og musikkinnspilling.

TV 2 Nettavisen kommer tilbake med mer om de nye Apple-produktene når vi har fått testet dem nærmere.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!