Nye bidragsregler ga færre klager

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Trygdeetaten hadde forventet flere klager etter at de nye bidragsreglene trådte i kraft i oktober. Hittil har klageprosenten gått ned.

17.11.03 06:05

92.000 personer fikk endret bidraget etter de nye reglene som trådte i kraft 1. oktober. Nå har Trygdeetaten telt opp 3.400 klager.

Det betyr at 7,7 prosent av de som får eller mottar bidrag har klaget på vedtaket. I fjor, med de gamle reglene, var tallet 9,9 prosent.

- Antall klager er relativt lavt. Med de nye reglene er det langt flere forhold å klage over enn det var med de gamle reglene. Til tross for det, er det færre klager nå, i hvert fall i denne første runden med nye regler, sier avdelingsdirektør i Trygdeetaten, Jorun Kongerud til Aftenposten.

Håper det fortsetter
De nye reglene førte til protester både fra Stortinget, Barneombudet, Aleneforeldreforeningen og Foreningen 2 Foreldre.

- At det er kommet såpass få klager kan tyde godt, la oss håpe det. Det er ingen tvil om at det i de nye bidragsreglene er potensial til større konflikter mellom foreldrene, og da er det barna som blir den tapende part, sier barneombud Trond Waage til avisen.

- Mørketall
- Her er det garantert store mørketall. Mange har fått fastsatt feil størrelse på bidraget. Men regelverket er veldig komplisert, og vi vet at veldig mange ikke skjønner reglene og derfor ikke heller har forutsetninger for å klage på saken sin, sier leder Stig Rusten i Aleneforeldreforeningen.

Heller ikke Foreningen 2 Foreldre tror at tallene betyr at folk er mer tilfreds med reglene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.