*Nettavisen* Økonomi.

Nye el-sparkesykler kreves fjernet av Trondheim kommune

KONTROVERSIELT: El-sparkesykler har vært tilgjengelig i Oslo i mange måneder, nå har et selskap også etablert seg i Trondheim, det har skapt konflikt mellom utleier og kommune. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Lørdag formiddag sto flunkende nye el-sparkesykler til leie i Trondheim. De kan bli fjernet innen kort tid.

18.06.19 10:11

- Vi var ikke klar over at de hadde planer om å etablere seg i Trondheim, og oppdaget det da vi så syklene utplassert rundt om i byen, sier Frank Grønås, avdelingsleder i Eierskapsenheten i Trondheim kommune til Adresseavisen (abonnement).

Det har vært kjent at flere selskap har vært interessert i å leie ut el-sparkesykler i Trondheim, men saken har enda ikke vært oppe til høring. Selskapet Ryde Technology har nå likevel valgt å sette ut et betydelig antall sparkesykler rundt om i sentrum av Trondheim.

Espen Rønneberg, daglig leder i sparkesykkelselskapet sier til Adresseavisen at de i lang tid har prøvd å få kontakt med Trondheim kommune uten å få svar.

- Etter vår dialog med Oslo kommune er vårt inntrykk at utleie av elektriske sparkesykler er tillatt og reguleres på nasjonalt nivå. Vi ønsker uansett en god dialog med kommunen ettersom vårt mål med dette er å bidra til en bedre by og et mer levende bymiljø, sier Rønneberg.

Selskapet har nå fått beskjed av kommunen om at syklene må fjernes. Grønås sier det er ulovlig å ta i bruk kommunal grunn uten tillatelse, og at parkering av syklende i gangsoner heller ikke er i henhold til loven. Rønneberg håper det ikke er for sent å komme til enighet gjennom en god dialog om hvor problemet ligger.

- Det er rimelig at vi får en begrunnelse før vi fjerner de elektriske sparkesyklene. Vi håper å bli godt integrert i Trondheim kommune, og har fått mange henvendelser av folk fra Trondheim som er veldig fornøyd med at el-sparkesykler til leie endelig har kommet til byen. Derfor håper jeg vi kan komme til en enighet, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag