Nye kommentatorer i Nettavisen

FRISKE MENINGER: Anne-Kari Bratten, Ole André Oftebro, Elin Ørjasæter og Paal Frisvold er nye tilskudd til Nettavisens brede stall av kommentatorer. 

FRISKE MENINGER: Anne-Kari Bratten, Ole André Oftebro, Elin Ørjasæter og Paal Frisvold er nye tilskudd til Nettavisens brede stall av kommentatorer.  Foto: Spekter/Ræder/Frida Marie Grande/Nettavisen

Anne-Kari Bratten, Ole André Oftebro, Elin Ørjasæter og Paal Frisvold er nye kommentatorer i Nettavisen.

12.04.19 19:25

Nettavisen har i flere år levd etter mottoet Ferske nyheter - friske meninger, og satser nå ytterligere for å kunne levere godt og levende debattstoff.

Anne-Kari Bratten er øverste sjef i arbeidsgiverforeningen Spekter, og vil særlig være opptatt av hvordan arbeidslivet kan bidra til bærekraftig verdiskaping og velferd framover.

- Norge har i mange år slappet av i en oljemarinert hengekøye, men også for oss er det slik at verdier må skapes før de kan deles. Hvordan vi skal få til dette gleder jeg meg til å skrive om i Nettavisen, sier Bratten.

Ole André Oftebro er arbeidsrettsadvokat og leder for advokatfirmaet Ræders arbeidsrettsgruppe. Han er ekspert på omorganiseringer og omstillinger, og vil gi juridiske perspektiver både når det gjelder tariffspørmål, konflikter og tvister.

- Arbeidsrett er et av de mest politiserte rettsområdene og et fag som angår oss alle. Behovet for kunnskap er stort, og jeg vil gjerne bidra til større forståelse og interesse for faget, sier Oftebro.

Elin Ørjasæter er i dag førstelektor ved Høyskolen Kristiania, og har også tidligere skrevet for Nettavisen. De siste årene har hun blant annet vært i Aftenposten og Morgenbladet, og er blant Norges mest leste kommentatorer.

- Jeg elsker Nettavisens evne til å gå motstrøms. Det er hyggelig å få ros fra noen få, men det er mye morsommere å bli lest, diskutert og skjelt ut av virkelig mange! sier Ørjasæter, som har bakgrunn både som forfatter, personaldirektør og hodejeger.

Paal Frisvold er en av Norges fremste eksperter på EU, og publiserte sin første kommentar i Nettavisen torsdag, etter den siste Brexit-utsettelsen.

Han er bosatt i Brussel, og driver til daglig nettstedet europeiskpolitikk.no. Han har bakgrunn fra både EFTA, miljøorganisasjonen Bellona og Norsk Industri.

- Det er et privilegium for meg å få lov til å bidra med mine perspektiver på områder der norsk og europeisk politikk møtes, sier han til Nettavisen.

Skal utfordre

Som vante Nettavisen-lesere vet, har avisen knyttet til seg en lang og variert rekke av bloggere/kommentatorer de siste årene.

SÆRLIG INNSIKT: Forfatter Mina Bai har iransk/muslimsk bakgrunn, og er en av flere Nettavisen-kommentatorer som skriver innsiktsfullt om integrering. Foto: Paul Weaver

De mest leste hittil i år er (i tilfeldig rekkefølge) Torbjørn Nordvall, Siv Gamnes, Arild Rønsen, Mina Bai, Kjell-Magne Rystad, Linn Rosenborg, Mahmoud Farahmand, Jan Bøhler, George Gooding, Fred Heggen og Baard Fiksdal.

Ulikt mange andre medier, skriver Nettavisens kommentatorer akkurat når de vil, så langt de vil, og så ofte de vil.

De må ikke være redde for å kalle en spade for en spade, og skal helst utfordre vante forestillinger. Ut over dette har de variert bakgrunn og ulike politiske standpunkter.

Flere navn vil bli offentliggjort senere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.