Gå til sidens hovedinnhold

Nye kort i bærbare pc-er

Når Intel lanserer neste generasjons Centrino på onsdag, har pc-produsentene allerede bærbare pc-er klare til å leveres. En av nyhetene i Sonoma, som den nye plattformen kalles, er støtte for en helt ny type innstikkskort.

Det mindre og raskere Expresscard skal erstatte vanlige pc-kort. De største pc-produsentene er med fra dag én, men med ulike løsninger, skriver MikroDatorn.

Dell lanserer flere nye bærbare de neste to månedene.

- De nye pc-ene kommer til en viss gra å ha støtte for Expresscard. Vi støtter 34-millimeterskortet, og beholder samtidig støtte for vanlige pc-kort, sier Samuel Larsson, produktjef hos Dell Sverige, til magasinet.

Også HP planlegger støtte for Expresscard.

Vi kommer til å støtte både 34 og 54 millimeters Expresscar, men bare gjennom en dokkinganordning. Det drøyer nok til neste generasjon bærbare innen vi har det integrert, sier Fredrik Pantzar hos HP.

Expresscard kobles til det øvrige systemet via enten pci express eller usb 2.0, og overføringshastigheten mellom kort og pc skal være minst dobbel så rask som med et pc-kort.

Fortsatt savnes en killer-applikasjon som kan drive interessen for Expresscard videre framover. Bransjen håper på at kort med tv-mottakere og ekstra minne skal bli storselgere.

Les mer om kortene på www.expresscard.org.

Kommentarer til denne saken