*Nettavisen* Økonomi.

Nye selskaper til Oslo Børs

Tre nye selskaper er på vei mot Oslo Børs.

Styret ved Oslo Børs vedtok i dagens møte å ta opp aksjene i Media & Research Group, Consafe Offshore og Deep Sea Supply til notering ved Oslo Børs, ifølge en melding.

Det har vært en veritabel strøm av nye selskaper til Oslo Børs i år, etter flere år med tørke.

Børsstyret vedtok å ta aksjene i Media & Research Group opp til notering på SMB-listen. Selskapet er en ledende leverandør av informasjons- og analyseprodukter til reklame- og markedsføringsbransjen i Norden. Media & Research Group har en sterk posisjon innenfor utvalgte markedssegmenter på forretningsområdene informasjonsinnhenting og databearbeiding (NORSTAT) og markedsanalyse og rådgivning (Opinion). Selskapet er i dag det femte største informasjons- og markedsanalyseselskapet i Norden.

MRG ble etablert i 2000 og har sitt hovedkontor i Oslo med 97 ansatte og drøyt 1.200 frilansere. Selskapet hadde i 2004 en omsetning på 149 millioner kroner og et driftsresultat før avskrivninger på 13,5 millioner kroner.

Consafe Offshore AB er et selskap som eier og driver en flåte av bolig-, konstruksjons- og serviceplattformer til bruk innen internasjonal olje- og gassindustri.

Deep Sea Supply (DSS) ble stiftet for å erverve en flåte supplyskip og etablere seg som et ledende supplyrederi. Selskapet overtok pr 26. juli 2005 seks moderne ankerhåndteringsfartøy fra Tidewater til en verdi av ca 1,2 milliarder kroner. Til å finansiere oppkjøpet ble det hentet inn 420 millioner kroner i egenkapital i juni, der aksjonærene ble forespeilet en børsnotering i tredje kvartal. Selskapet har sitt registrerte kontor i Arendal kommune.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.