Gå til sidens hovedinnhold

Nykommere stormer til børsen

Dagens styremøte på Oslo Børs har besluttet å ta opp syv nye selskaper til notering. Det går mot tidenes nest beste børsår med henysn til nye noteringer.

Med dagens syv nykommere har i alt 23 selskaper varslet sin ankomst til Oslo Børs i år. Etter seks måneder er allerede fjorårets 22 nye noteringer passert, og det går mot et av tidenes beste år for Oslo Børs i så henseende.

Bare èn gang tidligere har det kommet mer enn 30 nye selskaper på Oslo Børs. Det var i 1997, som var det kommunikasjonsdirektør Per Eikrem som et «ekstremår». Da ble det 58 nye selskaper til på Oslo Børs.

- Et svært godt år
Selv om tallet i år sannsynligvis ikke vil nå dette toppnivået, ligger det an til det nest beste året for nynoteringer på Oslo Børs noensinne. Dersom trenden fortsetter, vil 30-tallet passeres med god margin.

- Dersom trenden fortsetter vil dette bli et svært godt år når det gjelder nynoteringer på Oslo Børs, sier Eikrem, som er forsiktig med å slå fast at 2005 vil bli tidenes nest beste år.

- Det kan alltids skje uforuttsette ting, sier Eikrem.

Tre dispensasjoner
Blant selskapene som har søkt notering ved Oslo Børs er det tre som har fått dispensasjon fra regelen om tre års levetid før notering. Hverken Eidesvik Offshore, Eastern Drilling og Aker American Shipping. Alle disse selskapene er nye bedrifter med solide eiere. Sistnevnte er et nytt Kjell Inge Røkke-selskap, som bygge, eie og leie ut skip til amerikanske skipsoperatører.

De fire andre selskapene som vil tas opp til notering de neste månedene er: Kongsberg Automotive, Artumas Group, Revus Energy og Simrad Optronics.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken