NYSE angir eks-sjef

Styret i New York-børsen ber kredittilsynet og statsadvokaten i New York forfølge den avgåtte NYSE-bossen Dick Grassos svimlende fallskjerm.

08.01.04 20:13

Det amerikanske kredittilsynet SEC (Securities and Exchange Commission) har tildligere gitt New York Stock Exchange (NYSE) en kraftig smekk på fingrene for å ha gått med på den skamløse avtalen med Dick Grasso.

Alvorlig skade

Etter en intern gransking, anbefaler børsstyret SEC og statsadvokaten i New York, Eliot Spitzer, om å «forfølge saken både på våre vegne og som del av deres større ansvar», melder AP.

«Alvorlig skade har blitt påført børsen gjennom ufornuftig kompensasjon av den tidligere direktøren, og gjennom sviktende styring og ansvarlighet, som førte til kompensasjonsutskeielser så vel som andre skader,» heter det i et brev fra den nåværende NYSE-direktøren John S. Reed.

Fikk 1,4 milliarder

Grasso trakk seg i september i fjor som administrerende direktør og styreleder i NYSE etter at fallskjerm-avtalen han hadde med børsen ble kjent.

Intet mindre enn 1,4 milliarder kroner i såkalte pensjons- og etterlønnsutbetalinger ble for mye å sluke, selv for et amerikansk publikum. Det hjalp ikke mye at 2003 så langt hadde vært et dårlig børsår, og at Grasso fra før fikk skyhøy gasje fra den velkjente institusjonen på Wall Street på Manhattans nedre del.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.