*Nettavisen* Økonomi.

Nytt aksjeras i Tokyo

For andre gang denne uka stuper aksjekursene i Tokyo. Investorene lar seg skremme av både dollarfall, terrortrusler og handelskrig.

Nikkei-indeksen endte til slutt 2,85 prosent ned til 9.614,60 poeng. Det er den laveste sluttnoteringen siden 1. august i år. Mandag denne uka raste indeksen under 10.000 poeng etter et fall på nesten 4 prosent.

Dollaren nådde sitt svakeste nivå mot euroen noensinne i går, og investorene kvitter seg med dollarnoterte verdipapirer til fordel for blant annet gull.

Teknologisektoren var blant dem som måtte blø mest onsdag, og giganter som Sony og Toshiba falt 4-5 prosent. Også andre storeksportører til USA, inkludert bilfabrikantene, er under hardt press i kjølvannet av dollarfallet.

Den stadige opptrappingen av handelskonflikten mellom USA og Kina påvirket også børsen i Tokyo. Amerikanerne kuttet i går importkvoten for klær og tekstiler fra Kina.

Endelig legger også terrortrusselen en stadig demper på stemningen. Den japanske ambassaden i Bagdad var utsatt for et mindre angrep tirsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.