Apple er ventet å holde sin årlige høstlansering tirsdag kveld tid. På grunn av pandemien vil lanseringen skje gjennom et virtuelt arrangement.

Til tross for at den amerikanske IT-giganten har vært svært hemmelighetsfull med å avsløre detaljer om hvilke produkter som lanseres, er høydepunktet for lanseringen ventet å være den nye modellserien iPhone 13, melder Barrons.

Ifølge analytikerne er det ventet at fire nye telefoner i modellserien, likt ved den forrige modellen, iPhone 12. Det vil si at iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro and iPhone 13 Pro Max er forventet å bli lansert.

Les også: Varsler Apple-bombe i bilmarkedet

Økte priser

Ming-Chi Kuo, analytiker i TFI Asset Management, tror at gjennomsnittsprisene for modellene Pro og Pro Max vil øke fra de foregående iPhone-generasjonene.

Kuo forventer at det kan komme modeller med lagringskapasitet opp mot én terrabyte, altså dobbelt så mye som det høyeste de tilbyr i dag, på 512 gigabyte.

Dan Ives, analytiker i Wedbush, er entusiastisk over det store lagringskapasiteten og kaller det for «ellevilt», ifølge nettstedet. Ives forventer også forbedret LIDAR-evner, altså den optiske fjernmålingsteknikken.

Dette vil gjøre at gjennomsnittssalgsprisen for iPhone 13 vil økes kraftig forgjengeren iPhone 12, ifølge Kuo.

Analytikeren tror at utsendelsene av modell 13 i 2021 kan overgå toppnivået til iPhone 12 i fjor med mer enn ti prosent.

Analytiker i Global Research, Wamsi Mohan, tror de nye telefonene vil ha flere tekniske forbedringer, inkludert kameraoptikk, batterikapasitet, raskere prosessorer, bedre 5G tilkobling og video med høyere bildefrekvens for Pro-modellene.

Det skal også ha vært spekulasjoner om at de nye modellene vil inkludere muligheten til å koble til satellittelefontjenester på steder uten mobildekning.

Andre komponenter

I tillegg til iPhone 13 forventer analytikerne lansering av Apple Watch 7 og AirPods 3.

Kuo har tidligere uttalt at produksjonen av den nye modellen av Apple Watch, har blitt litt forsinket av problemer med komponentkvaliteten, men det skal være løst og forsyningene er ventet å øke kraftig innen midten av oktober, i følge Barrons.

For øretelefonene, AirPods, er spørsmålet om Apple vil prise den nye modellen høyere enn ved AirPods 2, eller om det blir liknende prisnivå for AirPods 3.

Lanseringen tirsdag skjer i California og vil gjennomføres digitalt. Nettavisen omtaler lanseringen i kveld.

Les også: Kodenavn Oslo: Midt i Oslo sentrum sitter 600 av verdens klokeste hjerner. De endrer hverdagen vår