Den irske statskringkasteren RTÉ gir opp sin Dab-satsing etter 12 år, i det som omtales som en stor strategi-endring. RTÉ satser i stedet alt på FM og Internett-radio.

Som en del av sparetiltak vil RTÉ stenge alle Dab-radiokanelene sine. I motsetning til i Norge har Irland ikke stengt FM-nettet sitt og lyttertallene på Dab er svært lave.

Kuttet skjer til tross for at mange Dab-kanaler nylig fikk nye investeringer, inkludert nye radioverter. RTÉ legger også ned et nasjonalt Dab-mulitplex som kringkaster Dab-signaler.

Les også: Leif Synnevåg: - Dab er den største floppen i europeisk kringkastingshistorie

Den irske Dab-fiaskoene er den sist i en lang rekke dårlige nyheter for Dab-tilhengerne som kommet etter at Norge stengte FM-nettet i 2017.

På det tidspunktet så fortsatt ut som andre land kunne komme til å følge etter med å stenge FM-nettet. Siden den gang har det kommet en rekke nyheter som må være nedslående for Dab-tilhengerne.

Les også: DAB-tallene har skutt til himmels - men har lytterne kommet tilbake?

  • Danmark, som i 2017 så ut til å følge Norge og ville slukke sitt FM-nett, ombestemte seg i fjor. De vil nå videreføre FM.
  • Sverige, som også vurderte FM-slukking, har besluttet å videreføre FM til minst 2047.
  • En lang rekke land, inkludert Storbritannia, Spania og Latvia, har de siste årene dessuten besluttet å ikke kopiere Norge ved å slukke FM-nettet.
  • Det eneste landet som nå fortsatt sier at de skal følge Norge og stenge FM, er Sveits, som planlegger å gjøre det i 2024.

Les også: 527.000 radiolyttere er borte: - DAB-overgangen har lært folk å bruke alternativer

  • Også i andre land, som Tyskland, er lyttertallene nedslående. I juni besluttet parlamentet i den tyske delstaten Niedersachsen, som har åtte millioner innbyggere, derfor å droppe all finansiering av Dab-utbygging. De vil heller satse på internett-radio.