Saken oppdateres.

Næringslivsleder og tidligere konsernsjef i DNB, Rune Bjerke, blir ny styreleder i Reitan Retail. Det kommer fram i en pressemelding fra Reitan Retail onsdag morgen.

– Reitan Retail har en spennende tid foran seg som et ledende internasjonalt handelsselskap med en solid plattform for lønnsom og bærekraftig vekst. Det er med stor glede jeg overlater styrelederplassen til Rune Bjerke, sier Odd Reitan, styreleder og eier i holdingselskapet Reitan, der Reitan Retail inngår.

Han trekker fram at vi får en styreleder med bred erfaring fra næringslivet, som setter høye ambisjoner og som inspirerer.

– Med Rune som styreleder og Ole Robert som CEO i Reitan Retail, har jeg full tillit til at selskapet navigeres etter våre sterke verdier og filosofi, og med stø hånd inn i fremtiden, sier Reitan.

Mangeårig finansrådgiver Annika Sigfrid og Kahoot!-sjef Eilert Hanoa blir nye styremedlemmer.

– Annika Sigfrid har unik erfaring og kunnskap om kapitalmarkedet, mens Eilert Hanoa etter vårt syn er Norges råeste teknologileder, sier Reitan i pressemeldingen.

– Dette er kompetanse og erfaring som kommer godt med i Reitan Retail, et selskap som er både ansvarlig og nyskapende, og som skal fortsette å fornye seg for fremtiden, påpeker han.

Etter de nye endringene, består styret i Reitan Retail av styreleder Rune Bjerke, styremedlemmene Annika Sigfrid, Eilert Hanoa og Magnus Reitan (eier og styremedlem). I pressemeldingen skriver Reitan Retail at flere styremedlemmer, herunder ansatte-representanter, blir kommunisert når de nye i styret er på plass.