*Nettavisen* Økonomi.

Odfjell-forliket godkjent

US District Court for the Eastern District of Pennsylvania godkjente onsdag forlikene som Odfjell Seachem AS, Bjørn Sjaastad (46) og Erik Nilsen har inngått med amerikanske myndigheter.

23.10.03 14:32

- Odfjell er fornøyd med at forliket med Det Amerikanske Justisdepartementet nå er endelig, skriver selskapets investorkontakt, Espen Bjelland, i en e-post til TV 2 Nettavisen.

Forliket innebærer at administrerende direktør Bjørn Sjaastad (ingressbildet) og befraktningssjef Erik Nilsen i Odfjell Seachem AS i Bergen må sone henholdsvis fire og tre måneder i amerikansk fengsel.

Sjaastad skal sone på en flybase i Florida, mens Nilsen må sitte tre måneder i amerikansk fengsel.

I tillegg må selskapet punge ut en bot på 42,5 millioner dollar, tilsvarende omlag 300 millioner norske kroner.

Konsernsjef Bjørn Sjaastad erkjente seg skyldig i prisfiksing og markedsmanipulasjon i går.

- Jeg er lei meg for det jeg har gjort, og jeg ber retten og selskapet om unnskyldning, sa Sjaastad i et følelsesladd innlegg i retten, ifølge Dagens Næringsliv.

Saken mot Odfjell sprakk den 19. februar i år etter at amerikanske myndigheter mente de kunne påvise omfattende prissamarbeid innenfor kjemikalietankfart. Prissamarbeidet fant sted i forbindelse med kontrakter som ble inngått i perioden 1998 - 2002.

- Vi innser at vi har gjort feil, og det beklager vi. I Odfjell skal vi etterleve den strengeste etiske standard, også når det gjelder konkurranseregler. Siden etterforskningen startet har Odfjell iversksatt skjerpede interne retningslinjer, blant annet i form av en 20 siders manual. I tillegg har vi gjennomført opplæring av ansatte, opplyser selskapets investorkontakt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.