*Nettavisen* Økonomi.

Offentliggjør klager på eiendomsmeglere

Norges Eiendomsmeglerforbund og Forbrukerrådet lanserer en ny tjeneste for misfornøyde boligkjøpere, og vil i tillegg offentliggjøre hvilke meglerforetak som blir klaget inn.

28.01.05 10:36

Bransjen går nå sammen om å danne «Reklamasjonsnemnda for Eiendomsmeglingstjenester», der du kan klage på alle landets eiendomsmeglere dersom du ikke føler du har fått rett behandling.

Nå for alle

I den tidligere Klagenemnda var det nemlig bare meglere tilknyttet Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) som kunne klages inn.

- Dette er først og fremst en seier for forbrukeren, sier styreleder Norleiv Pedersen i en pressemelding torsdag.

Nemnda er opprettet av NEF, Den norske Advokatforening, Eiendomsmeglerforetakenes Forening (EFF) og Forbrukerrådet, og ble operativ fra nyttår.

Offentlig for første gang

Alle avgjørelser offentlige ved at eiendomsmeglerforetakenes navn vil fremgå.

- Vi er av den oppfatning av full åpenhet er nødvendig og bra for en nemnd som er tilgjengelig for alle. For forbrukerne er det et ubetinget gode at statistikken over innklagede eiendomsmeglerforetak nå for første gang blir offentliggjort, sier Pedersen.

Professor dr. juris Tore Bråthen er oppnevnt som formann. I tillegg skal det være ett medlem oppnevnt av Forbrukerrådet og ett oppnevnt av bransjen.

Klageren må fra nå av betale 500 kroner for behandlingen. Dersom klagen når frem får klageren naturligvis gebyret tilbake. På hjemmesiden www.eiendomsmeglingsnemnda.no kan du få mer informasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.