*Nettavisen* Økonomi.

Ofrer trolig konserndirektør

Konserndjef Olav Fjell ofrer trolig konserndirektør Richard Hubbard. Hubbard skal visstnok ha gitt Fjell uriktige opplysninger om Iran-avtalen.

12.09.03 07:15

Fredag formiddag vil Statoil holde en pressekonferanse i Oslo, der Fjell vil orientere om Iran-avtalen og antagelig også gårsdagens Økokrim-razzia.

Det er store sjanser for at Richard Hubbard, som er konserndirektør for internasjonal virksomhet i Statoil, må gå av. Konsulentavtalen i Iran er under hans ansvarsområde. Men om dette blir meddelt fredag eller senere er uvisst, skriver Dagens Næringsliv.

Hubbard ville torsdag ikke gi noen kommentar til avisen. Heller ingen andre i Statoils konsernledelse ønsker å kommentere hva dagens pressekonferanse vil omhandle.

Det har i flere dager blitt jobbet intenst for å redde konsernsjef Olav Fjell i den omdiskuterte avtalen. Han uttalte tidligere denne uken at han kjente til all relevant informasjon før han skrev under Iran-avtalen, men Fjell har muligens ikke fått alle opplysninger av Hubbard likevel.

Etter det Dagens Næringsliv kjenner til, er det laget en avslørende intern rapport om Iran-avtalen, som bare et fåtall personer har tilgang til. Denne rapporten ligger nå på konsernsjefens bord, og skal presenteres for Statoil-styret mandag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.