*Nettavisen* Økonomi.

Også Akademikerne sier ja

Akademikerne godtar løsningsforslaget i statsoppgjøret. Dermed er alle forbundene i havn.

27.05.04 12:39

Akademikerne Stat aksepterer riksmeklingsmannens skisse til lønnsoppgjør i staten. Akademikerne Stat vil dermed ikke streike. Riksmeklingsmann Reidar Webster er orientert om avgjørelsen.

– Vi aksepterer skissen, ikke minst fordi mer av lønnstilleggene i årets oppgjør skal forhandles lokalt. Samtidig hadde vi ønsket denne delen av lønnsoppgjøret mye større, sier leder i Akademikerne Stat Jan Olav Aarflot i en kommentar.

Samtidig er Akademikerne skuffet over at regjeringen i så liten grad har fulgt opp sitt uttalte ønske om å få mer av lønnsforhandlingene ut til den enkelte virksomhet. Det tok derfor flere timer fra skissen ble lagt fram til Akademikerne Stat aksepterte den.

- Vi er forundret over regjeringens holdning. Arbeids- og administrasjonsminister Morten Meyer hadde en unik sjanse til å skape varige endringer i forhandlingssystemet i staten. Da forhandlingene startet ga Meyer uttrykk for at han ønsket å gjøre det. Men regjeringen har ikke fulgt opp egen erklærte politikk, sier Aarflot.

Resultatet av meklingen innebærer en ramme på omlag 3,6 prosent. Av dette gis et generelt tillegg på 1,67 prosent. Det settes av 0,41 prosent til sentrale justeringer fra 1. juni og 1 prosent til lokale forhand-linger fra samme dato. Glidning og overheng utgjør på 0,8 prosent. I tillegg gjøres enkelte mindre endringer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.