*Nettavisen* Økonomi.

Økokrim anker ikke DnB-Nor-kjennelsen

Aksepterer at de ikke får fullt innsyn i bankens arkiv.

02.03.09 18:53

Borgarting lagmannsrett konkluderte med at Økokrims beslag hos DnB Nor i forbindelse med innsidesaken var for omfattende, og alle beslag og innsyn fra før 1. september 2005 er gjort utilgjengelige.

Les også: DnB-triumf i retten

Mandag kveld er det klart at Økokrim ikke vil anke avgjørelsen.

- Vi har bestemt oss for ikke å anke. Rammen som er trukket av retten, er tilstrekkelig for at vi kan etterforske saken forsvarlig. Nå vil vi ikke bruke mer tid på denne typen ting, sier førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim til NTB.

Les også: Utvidet siktelsen mot DnB NOR

Bakgrunnen for at tingretten ikke ga Økokrim adgang til å opprettholde beslaget av alle dokumentene er at det i 2005 kom vedtektsendringer i verdipapirhandelloven. Da ble kravene skjerpet rundt de som er i besittelse av innsideinformasjon. Endringen medførte at finansinstitusjoner og personer tilknyttet finansinstitusjoner fikk en lovpålagt plikt til å ha rutiner for sikker behandling av slik informasjon.

Den såkalte innsidesaken mot DnB Nor ble startet 16. oktober 2008 da Kredittilsynet opprettet tilsynssak mot banken etter mistanke om brudd på verdipapirhandelloven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.