Økokrim anker Tromsdals straff

Foto: Jan Christian Grandre

Finansakrobat Christer Tromsdal slapp for billig i tingretten, mener Økokrim, som vil prøve straffeutmålingen på nytt i lagmannsretten.

22.03.04 10:31

Tromsdal ble funnet skyldig i å ha spredt uriktige eller villedende opplysninger for å påvirke prisen på aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye.

Straffen ble satt til 60 dagers betinget fengsel og en bot på 30.000 kroner.

For lavt

Økokrims straffepåstand var imidlertid langt strengere: ni måneders fengsel, hvorav seks måneder ubetinget.

- Vi anker straffeutmålingen, fordi vi mener tingretten har lagt seg på et for lavt nivå, sier politiadvokat i Økokrim, Geir Kavli, til TV 2 Nettavisen.

Foto: Jan Christian Grandre

Dersom lagmannsretten slipper igjennom påtalemyndighetens anke kjører man ikke full bevis- og vitneførsel, men begrenser seg til en rettsdag eller to med prosedyrer.

Motanke sannsynlig

- Når Tromsdal til nå ikke har levert noen selvstendig anke, er det ikke fordi han mener dommen er riktig, men fordi han synes at straffen er såpass akseptabel at han ønsker å legge hele saken bak seg, sier Tromsdals forsvarer, Wikborg Rein-advokat Brynjar Østgård, til TV 2 Nettavisen.

Når Økokrim har anket saken får Tromsdal en ukes frist på å levere en eventuell motanke.

- Hvis han først skal dømmes mener vi tingretten har vurdert grovheten riktig og straffen er korrekt utmålt. Men det er meget aktuelt at han i løpet av denne tiden leverer en anke over bevisbedømmelsen i skyldspørsmålet i tiltalepunktet om spredning av uriktige eller villedende opplysninger, sier Østgård.

Frafalt

Tromsdal og hans eks-partner i Aker Brygge Invest (ABI) Terje Lien var opprinnelig også tiltalt for underslag på 25 millioner kroner, men Økokrim valgte å frafalle dette tiltalepunktet mens rettsforhandlingene pågikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag