Gå til sidens hovedinnhold

Økokrim reagerer på Tromsdals pengebruk

Økokrim reagerer på finansmannen Christer Tromsdals pengebruk på advokater og rådgivere.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie minner om advokatenes særlige ansvar og plikt til å følge hvitvaskingsreglene når det gjelder penger de mottar fra sine klienter, skriver Dagens Næringsliv (DN) ifølge NTB.

– Vi har hatt flere straffesaker på advokater som mottar utbytte for straffbare handlinger fra sine klienter. Vi forutsetter at advokatfirmaer følger opp dette og er seg bevisst dette, ikke minst når det gjelder Tromsdal, sier Kavlie.

Christer Tromsdal (44) ble i fjor dømt til seks års fengsel i Oslo tingrett anklaget for å ha forledet banker og kredittinstitusjoner. Lagmannsretten ga i forrige uke Tromsdal medhold i innsigelsen om inhabilitet fra en av meddommerne, og dommen ble opphevet.

Tromsdal har til sammen hyret ni advokater, én revisor og én utreder for å bli renvasket. Han har et eget kontor hos advokatfirmaet Hjort i tre år. Fra dette kontoret ledes arbeidet med å fremskaffe motbevis, slik at han kan renvaske seg i det han kaller en vill krig mot Økokrim, skriver Dagens Næringsliv.

– Jeg går ikke på en vanlig jobb om morgenen, jeg går på Hjort for å renvaske meg, sier han.

Tromsdal står oppført med null i inntekt og formue i 2011-ligningen, som er siste tilgjengelige inntektsår. Tromsdal opplyser at han fortsatt er delaktig i eiendoms- og aksjetransaksjoner, men fordi han har fått et belastet navn, velger han selv å holde seg i bakgrunnen.

– Jeg har et betydelig fremførbart skattemessig underskudd som gjør at jeg ender med null i ligningsinntekt og formue, sier Tromsdal. (NTB)

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken