Kredittilsynet har i én uke gransket DnB NORs storstilte obligasjonssalg torsdag 9. og fredag 10. oktober på til sammen 2,3 milliarder kroner.

Spørsmålene som må avklares er om salget ble foretatt på bakgrunn av innsideinformasjon DnB NOR fikk av regjeringen og Norges Bank i dagene før statens redningspakke ble lansert søndag 12. oktober.

Mistanken som henger over DnB NOR er svært alvorlig, noe banken selv understreket overfor Nettavisen tirsdag. Les mer her.

Løpende dialog
Har dere opprettet dialog med med Økokrim vedrørende DnB NORs obligasjonssalg?

- Vi er i løpende dialog med Økokrim. Det er i tråd med det vanlige samarbeidsmønsteret vårt, sier kommunikasjonssjef Kjetil Karsrud i Kredittilsynet til Nettavisen.

Hva går denne kontakten ut på?

- Det kan jeg ikke kommentere.

Dere har tidligere uttalt at denne saken har førsteprioritet. Betyr det at vi kan forvente en snarlig konklusjon?

- Det kan jeg ikke kommentere.

Har dere eller Økokrim foretatt noen form for bevissikring i saken?

- Det er et spørsmål jeg verken kan eller vil besvare, sier Karsrud. Han har ingen formening om hvor lang tid det vil gå før tilsynet kan levere en sluttrapport.

Ingen dramatikk
Lederen for avdelingen i Kredittilsynet som gransker DNB Nor-saken, Eirik Bunæs i Markedstilsynsavdelingen, sier det ikke ligger noe dramatikk i at tilsynet har kontakt med Økokrim.

- Det har vi hver eneste uke. Utover det har jeg ikke noen annen kommentar enn at vi har hatt ordinært styremøte der saken er drøftet idag.

Om arbeidet med bevissikring svarer Bunæs:

- Jeg kommenterer ikke hvordan vi jobber, men vi har høy prioritet på saken og forsøker å gjøre en grundig undersøkelse.

Førstestatsadvokat Thomas Skjelbred i Økokrim vil ikke kommentere hvorvidt Økokrim er koblet inn i saken.

- Det spørsmålet må du stille til vår øverste sjef Einar Høgetvedt, er alt han vil si.

Ikke for sent å finne bevis
Ifølge Dagens Næringsliv besluttet Kredittilsynet å se nærmere på DnB NORs obligasjonssalg onsdag 15. oktober. Det betyr at granskingen har vart en uke.

Kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen sier til Nettavisen at så langt han kjenner til har banken ikke hatt besøk av noen fra verken tilsynet eller Økokrim.

Landets fremste ekspert på sikring av digitale spor, Svein Yngvar Willassen, mener det fremdeles er mulig å sikre bevis.

- Digitale bevis forsvinner ikke så lett, og dersom de er blitt slettet så er jo det mistenkelig i seg selv, sier Willassen. Han påpeker i tillegg at politiet har tilgang til arkiv over alle sms-er og telefonsamtaler.

Etterlyste Økokrims inntreden
Tidligere korrupsjonsjeger Eva Joly og Siv Jensen (Frp) etterlyste begge Økokrims inntreden i saken tirsdag.

- Innsideetterforskning er alltid veldig vanskelig. Jeg håper at Økokrim tar saken etter at Kredittilsynet har sett på den, fordi det er bare politiet som har de virkelig effektive etterforskningsmidlene, sa Joly til NA24.

Også Frps leder Siv Jensen vil ha Økokrim på banen.

- Man kan spørre seg om grunnen til at Økokrim ikke er på banen, er fordi Statsministerens kontor er involvert, sa Siv Jensen til NA24.

Les også: Nettet snører seg rundt DnB NOR