*Nettavisen* Økonomi.

Økokrim vil ikke se på Union

Økokrim vil ikke starte noen etterforskning i Union-saken.

11.08.05 11:13

Lederen for Rød Valgallianse, Torstein Dahle, sendte i forrige uke et brev til Økokrim og Konkurransetilsynet et brev der han ba etatene om å undersøke nedleggelsen av papirfabrikken Union.

Avventer Konkurransetilsynet
Etter initiativ fra Norske Skog møtte konsernsjef Jan Oksum i Norske Skog konkurransedirektør Knut Eggum Johansen for samtaler om Union onsdag formiddag. Konkurransedirektøren gjorde det klart etter møtet at det ikke er aktuelt å starte noen gransking av saken, men at tilsynet vil følge utviklingen.

Økokrim-sjef Einar Høgetveit har heller ikke planer om å bruke ressurser på saken. I et brev til RV-lederen skriver Høgetveit at Økokrim ikke vil starte noen etterforskning så lenge Konkurransetilsynet er koblet inn i saken.

Granskes av EU
Norske Skog er fra før under gransking av EU-kommisjonen etter mistanke om ulovlig prissamarbeid i det europeiske markedet sammen med den finske papirprodusenten Stora-Enso og svenske Holmen.

Fungerende talsmann for EU-kommisjonen i konkurransesaker, Luke Dehert, kjenner ikke omstendighetene rundt Union-nedleggingen i detalj, men sier til Dagsavisen at kommisjonen vil se på en eventuell nedleggelse i forbindelse med sin pågående granskning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag