Økokrims «svarte hull» tettes

En ny analyse av pengestrømmen i Finance Credit-selskapene viser at det er et beløp mellom 10 og 40 millioner som det ikke kan gjøres rede for.

15.01.04 06:29

Det er ifølge NRK konklusjonen i en rapport utarbeidet av advokatfirmaet Selmer og revisjonsfirmaet Ernst & Young. Økokrim har i fengslingsmøtene hele tiden hevdet at det er et "svart hull" i regnskapene på mellom 150 og 400 millioner kroner. Det er penger som Økokrim mener Torgeir Stensrud og Trond Kristoffersen har gjemt bort i skatteparadiser.

Det er spesielt Trond Kristoffersen som har vært i Økokrims søkelys.

I hele høst har han sittet varetektsfengslet mistenkt for aktivt å ville drive med bounndragelse.

Bankene avgjør
Den nye analysen er ifølge NRK bestilt av bankene som har tapt enorme beløp på Finance Credit.

Torsdag skal de avgjøre om bobestyrerne skal fortsette sin jakt på penger som Økokrim mener er gjemt bort, eller om de skal forholde seg til den nye analysen fra Selmer og Ernst & Young.

Bobestyreren i Krone Invest som var Torgeir Stensruds selskap, mener jakten på penger bør avsluttes. Han sier det koster for mye å lete etter penger som neppe finnes.

Saken mot Trond Kristoffersen kommer opp for retten den 2. februar. I tillegg til den felles tiltalen mot de to FC-gründerne er det tatt ut tiltale mot Kristoffersen for å ha unndratt penger fra sine private konkursbo.

Forsvareren fornøyd
Kristoffersens forsvarer, Jan Heftye Blehr, sier den nye analysen er godt nytt for de tiltalte.

– Den store mørke skyen som hele tiden har svevet over denne saken som handler om at Stenrud og Kristoffersen har stukket unna beløp i hundremillionersklassen. viser seg nå å være en myte som heldigvis er avlivet, sier Heftye Blehr til NRK.

Forsvarsadvokaten har tidligere hevdet at Økokrims tiltale om bedrageri ikke er holdbar juss. Den oppfyller ifølge Heftye Blehr ikke kausalkravet fordi den ikke viser hvilke konsekvenser de konkrete låneopptak fikk.

Videre mener han at punkt to i tiltalen ikke kan stå på egne bein. At de to FC-gründerne ikke har oppfylt låneavtalens bestemmelser kan ikke være et selvstendig tiltalepunkt, mener forsvareren som har bedt retten avvise denne del av tiltalen før hovedforhandlingene starter.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag